Her gün izlenen milyonlarca video ile yüksek kaliteli video içeriği oluşturmak, herhangi bir pazarlama stratejisinin önemli bir parçası haline geldi. İster markanızı tanıtın, ister hedef kitlenizle etkileşime geçin veya değerli bilgileri paylaşın, video içeriği hedeflerinize ulaşmanın etkili bir yoludur. Bu blog gönderisinde, öne çıkmanıza ve hedef kitlenizin ilgisini çekmenize yardımcı olacak video içeriği oluşturmaya yönelik ipuçları vereceğiz.
Sizde hedef kitlenizi etkileyecek gösterişli, kaliteli ve aynı zamanda profesyonel bir video oluşturmak ister misiniz? Kendi videonuzu yapmak ilk başta biraz zor ve korkutucu görünebilir. Fakat bu yazımızı okuduktan sonra işiniz çok kolaylaşacak.
Video oluşturmak için 3 aşama gereklidir. Önce “Ön Üretim” yani video için planlama yapılır, daha sonra videoyu en iyi şekilde çekmek için “Prodüksiyon” denilen, video kalitesi için gerekli ses, ışık, görüntü kontrolü ve ayarlaması yapılır ve en son da “Post Prodüksiyon” adı verilen, video çekildikten sonra gerekli ayar ve düzenlemeler yapılır.
Videonuzu nasıl planlamanız gerektiğini ana hatlarıyla öğrendiniz. Fakat bir de bu videonun bir içeriği olacak öyle değil mi?
Herhangi bir video içeriği oluşturmanın ilk adımı, amacınızı ve hedef kitlenizi tanımlamaktır. Nasıl bir mesaj iletmek istiyorsunuz ve kime ulaşmak istiyorsunuz? Amacınızı ve hedef kitlenizi açıkça tanımlayarak alakalı ve ilgi çekici video içeriği oluşturabilirsiniz.
Çekime başlamadan önce video içeriğinizi planlamak için zaman ayırın. Videonuzun uzunluğunu, yerini, senaryoyu ve ihtiyaç duyabileceğiniz tüm özel ekipmanları göz önünde bulundurun. Önceden planlayarak, video içeriğinizin iyi organize edildiğinden ve hedeflerinize uygun olduğundan emin olabilirsiniz.
Pahalı ekipman için bütçenizi zorlamanız gerekmese de, kaliteli ekipmana yatırım yapmak video içeriğinizin kalitesinde büyük bir fark yaratabilir. Videolarınızın profesyonel görünmesini ve kulağa hoş gelmesini sağlamak için iyi bir kamera, mikrofon ve aydınlatma ekipmanına sahip olduğunuzdan emin olun.
Günümüzün hızlı tempolu dünyasında, dikkat süreleri her zamankinden daha kısa. Video içeriğinizi net ve özlü bir mesajla kısa ve öz tutun. Çoğu video içeriği için ideal uzunluk 2-3 dakikanın altındadır.
Görseller ve grafikler, video içeriğinizi daha ilgi çekici ve ilgi çekici hale getirmenize yardımcı olabilir. Önemli noktaları vurgulamak ve hedef kitlenizin ilgisini canlı tutmak için grafikler, animasyonlar ve metin bindirmeleri kullanın.
İster bir öğretici, ister bir ürün tanıtımı veya bir açıklayıcı video oluşturuyor olun, video içeriğinizin hedef kitlenize değer sağladığından emin olun. Bu yararlı bilgi, eğlence veya ilham şeklinde olabilir.
Video içeriğinizi oluşturduktan sonra, onu hedef kitlenize tanıtmak önemlidir. Sosyal medyada paylaşın, web sitenize yerleştirin ve hedef kitlenize ulaşmak için e-posta pazarlamasını kullanın.
Taklitlerden kaçının, özgün olun. Emin olun videonuzun içeriği kalitesinden çok daha önemlidir.
Üçte bir kuralı, film kompozisyonunun en temel ilkelerinden biridir. Çekim yaptığınız alanın üzerine yerleştirilmiş 3’e 3’lük bir ızgara hayal edin. Öznenizi alanın tam ortasına yerleştirmek yerine, ızgara çizgilerinden veya çizgilerin kesiştiği yerlerden birine yerleştirmelisiniz. Çünkü bu alanlar güçlü odak alanlarıdır.
Videolarınızda SEO’dan mutlaka faydalanmalısınız. Çünkü iyi açıklamalar yazmak, doğru anahtar kelimeler kullanmak ve doğru etiketler(Linkleme yapılabilir: Markanız için # Stratejisi) kullanmak daha fazla görüntülenme almanıza yardımcı olabilir.
Video içeriği oluşturmak, markanızı tanıtmanın ve hedef kitlenizle bağlantı kurmanın güçlü bir yolu olabilir. Bu ipuçlarını izleyerek, kitlenizin ilgisini çeken ve pazarlama hedeflerinize ulaşan yüksek kaliteli video içeriği oluşturabilirsiniz.
Ücretsiz pazarlama analizimiz ile eksiklerinizi görün ve hangi aksiyonları almanız gerektiğini öğrenin.
Ücretsiz Pazarlama Raporunu AlHer ay düzenli olarak sektörel gelişmeleri, pazarlama fikirlerini ve sosyal medya yeniliklerini öğrenmek için E-mail bültenimize üye olmak ister misiniz ? Markanıza değer katacak fikirler için bülten üyeliğinizi kontrol etmeyi unutmayın!